Руският малък ракетен кораб Циклон може да е бил потопен по

...
Руският малък ракетен кораб Циклон може да е бил потопен по
Коментари Харесай

Украйна е потопила още един руски боен кораб в Крим

Руският дребен ракетен транспортен съд " Циклон " може да е бил потопен по време на офанзивата против окупирания Севастопол.

Това заяви съветският канал Telegram " Досие на шпионина ". По негови данни в нощта на 19 май корабът от плана 22800 " Каракурт " е бил в пристанището. Украинската войска го е поразила с две балистични ракети АТАКМС.

В резултат на удара са починали шестима военнослужещи от Черноморския флот на Руската федерация, а други 11 са били ранени. Самият транспортен съд потопен.

Още следобяд каналът " Кримски вятър " заяви, че постройка наоколо до кея Куриное е мощно развалена по време на нощната офанзива. Според тях предходния ден там е бил разположен малкият ракетен транспортен съд " Циклон ". Още на идващия ден той не е бил там.

Според открити източници МСК " Циклон " е бил спуснат на вода още през 2020 година Той е бил признат в състава на Черноморския флот още по време на пълномащабната война против Украйна.

Ще напомним, че тази седмица съветски обекти на окупирания полуостров бяха интензивно атакувани. Снощи в редица обитаеми места се чуха детонации и пукотевица, в мрежата писаха за провалянето на транспортен съд в Севастопол.

В следобедните часове Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви за провалянето на съветския миночистач " Ковровец ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР